Open brief aan de pensioenbeheerders

Anneleen De BonteNieuws

Ons hele werkende leven vertrouwen velen van ons een groeiende som pensioengeld aan jullie toe. Sommigen begonnen daarmee in een tijd waarin ‘duurzaamheid’ nog even exotisch klonk als ‘quinoa’. Die tijden zijn gelukkig veranderd.

De meeste mensen kiezen een onderkomen voor hun pensioengeld op basis van vertrouwen in hun werkgever, hun bankier of verzekeringsmakelaar. Maar hoe meer we naar de effecten van de investeringen met ons pensioengeld kijken, hoe meer dat vertrouwen geschaad wordt. Vandaag investeren bijna alle pensioenproducten in onder andere fossiele brandstoffen. Die investering rendeert misschien op korte termijn, maar legt een bom onder onze toekomst. En laat een leefbare toekomst nu net de bedoeling zijn van pensioengeld. Dat geld moet renderen, zeker. Maar niet enkel financieel, ook maatschappelijk. Wat hebben we aan een goed rendement, als het onze toekomst in gevaar brengt?

Lees verder