Na sensibiliseren komt investeren

Anneleen De BonteMedia

Eind vorig jaar wisselde An-neleen De Bonte, moeder van twee zoontjes, haar werk bij een huisartsenpraktijk in voor een job bij Fairfin, een ‘bank-watcher’ die actief is rond investeringen en duurzaam-heid. Een opmerkelijke carriè-reswitch, maar voor haar was dit een keuze die zich gewoon opdrong. “Tien jaar lang werkte ik als huisarts in verschillende groeps-praktijken. Telkens kreeg ik bij een groeiend aantal patiënten het gevoel dat zij slachtoffers waren van een systeem dat zijn houd-baarheidsdatum voorbij is: de groeiende groep mensen met een burn-out, de vele jonge mensen met ernstige schoolmoeheid en faalangst (tot en met zelfmoordge-dachten), vluchtelingen, mensen die in armoede leven en ouderen die soms een ontzettend eenzaam bestaan leiden.”
Lees meer

De Bond, 06/2018 — Chris Dutry