Waarom uw pensioengeld ziek is (en wat u eraan kunt doen)

Anneleen De BonteMedia

Waarin wordt het geld van uw Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandigen (VAPZ) belegd? Wordt het wel geïnvesteerd in bedrijven die het goed voor hebben met onze gezondheid? Of zouden we ons geld veel slimmer kunnen inzetten dan nu gebeurt? ‘Money makes the world go round.’ Of we dat nu goed vinden of niet: de invloed van geld is groter dan ooit. In de Europese pensioenfondsen zit alles bij elkaar zowat 3500 miljard euro. Maar wat als dat geld geïnvesteerd wordt in bedrijven die meer schade toebrengen aan de gezondheid dan u en ik in ons dagelijks werk kunnen rechtzetten?
Lees meer

— 02/18 – Huisarts Nu, het wetenschappelijk tijdschrift van Domus Medica, de vereniging van huisartsen en huisartsenkringen in Vlaanderen en Brussel.